kawan-kawan yg baik hati

award!!!cantikkan?





HAHAHA,frist time dapat award.. i lookie!(xpenah aku wat post di siang hari)
daripada sapa awardnya? jeng jeng jeng jeng


cantekkan? aku suka gila kaler ni.. 


cantek kan? aku suka awards ni.. kalernya cantek.. tengs ichi!! 
first time dapat award.. hehehe
actually,da bpe ari dia bagi.. baru sekarang nak post.. 
btw,tengs Ichi! i'm really2 appreciate that!! :D
ahar~ bukan aku sorang ja yang dapat.. ada gak yang dapat.. kira bertuah gak la aku dapat!! yeah!! (melompat mcm katak yang comel) 


meh kita bkenalan ngan Ichi (klik ja nama dia 2,da di higlightkan) 
dia pandai ckap france.. ahaha,bole blaja ngn dia.. ^__^
then,dia minat k-pop.. 

btw,tengs sudi baca.. komen2 la ea.. :D Peace suma!! have a nice day..
excited dapat first award!! ngeeee~

terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

Kolej Matrikulasi?

Anyonghoseyo! (mrepek korean jap) maklumlah,tgh layan movie korea..
ta abis pon aku tgok..
ttibe............
Malam tadi semngat kawan2 aku kecoh kat MukaBuku..
Dorang tanya sapa dapat matrik Perlis? sapa dapat matrik Joho,selangor? n so on la.. aku ngat kuar tgahari cam result IPG.. skali tengah2 malam da kuar..
kawan2 aku suma semangat.. tapi kan sekolah aku ni memang special kott..
sekali dapat segerombolan.. sampai kat 1 matrik 2 ada dlm 20 lbih kat c2..
yang paling ramai kat selangor n johor.. congrets ya korg! peace!!
and aku pon nak try juga cek,sama ada aku insan terpilih or x..




and aku dapat! tapi kat Perlis!! spoil betol.. naseb ramai gak membe aku tercampak hujung Malaysia, dalam 12 org.. yang aku taw la.. tape2, perjalan jauh, luas pemandangan.. btol x? kalau btol angkat tgan cam saya (gaya usop wilcha) ahaks~
so,aku x taw nak ke ta nak.. tapi gaya cam nak ja.. ahaha tggu UPU la kuar.. bru wat choices..
Belaja kat mana2 pon bole asal kita ada semngat nak belajar 2,niat bia betol..(awat cam skema ja aku ni) kpada kawan2 ku yang sama matrik ngan aku.. jom kita ramai kan lagi kawan.. carik new friend! yeah!
Btw,gud luck to my friend..perjalanan kita masih jauh lagi.. heee~




Marilah kita menuntut ilmu hingga ke negara China..
kalau enggak ada ilmu di dada,ngak sampai ke terusan suezz.. (admin pinjam ayat) ahaha


k, la aku malas nak typing panjang2.. korg bukan nak baca ponn? =.="


p/s: kpada yg sudi membaca 2, trimas ye sudi baca.. tapi lagi molek komen.. ahahaha k la, peace suma!! ^_^
terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

tengs very1000x much!

HHAHAHAHA semalam,blog aku CACAT..
Taw x,sebab apa?
sebab aku 2ka suma nya.. template n bla bla bla..
n resultnya hancuss bangat..
then,pagi,tadi aku dan dengan pertolongan kazenku!! dayfeda maka terhasil la blog sebegini rupa..
tengs ya dayfeda!! ktorang rajen kan.. jom terjah blog dia.. cantekk!!



okay,sambung balek,sbenarnya,aku nak sambung story semalam 2.. kan aku ada kate, aku ada tempah header kat sumone kan? kan kan kan? alala,jgn la buat2 lupa2, x best la camni..
okay2 let me introduce HIM
Ahar~ ni banner dia.. cantekkan? nak pegi blog dy klik ja banner 2.. tros sampai blog dia.. lagi cepat dari pintu doremon.. kih3
blog dia ebatt taw.. superb! cikgu ni pon friendly.. ramah gitu..
sebenarnya aku ni malu2 cket.. tapi bila ngan cikgu ni rasa cam friend lak.. ahaha btw,tengs cikgu!! (macam cakap time hari guru ja)
Dia ni amek tempahan tok header.. aish~ xtaw la nak cter.. pe kata kita terjah ja blog dia.. hasil dia pon cantek2 belaka.. serius x tipu.. cuba tgok header saya cantekk kan? ahaha :D (ahar~puji diri sendiri,wakaka)
nak tenok hasil dia yang laen? dipersilakan terjah blog beliau.. sungguh cantekk!! xtipu =.="


p/s: entry ni khas tok cikgu wan .. hope enjoy it.. pssst3.. korang nak tempah jangan malu2 cam aku, susa t.. ahahaha, seriusly cikgu ni baek.. "cikgu cikgu cikgu.. cikgu x makan orang kan?"  hah,tgok dy tak jawab,maknanya, x la 2.. haha jom ramai2 terjah blog dia.. x rugi pon,xkuar duet la.. mari3 peace suma!!! ^__^






terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

I'm so tired! =.=





very penat!! kpada cikgu wan saya minx maaf sesangat..
esok saya tunaikan kata2 ya!! 
i'm so tired~




hari ni penat sangat! aish~tadi latihan driving.. macam bese la kan.. driving dari tempat aku tok sampai ke destinasi kami.. jarak tak jauh mana dalam 20 km ja..
aku bawak relex je la kan.. sampai gear 5 aku masok tadi.. HAHAHAHAHA *gelak jaat,blom lagi dapat lesen 2,da dapat xtaw la pe nak jadi ngn budak ni..
sampai kat 1 part ni,camana ta aku bole xsempat tekan brek dgn kelajuan yang tahap maksima.. bole jd cam driftt da.. ebatt sgguh..
cikgu apa lagi,marah la aku.. so sad~ 
apa perasaan korang after kena marah? mestilah,dah xda mood kan? lagi2 gegurlz macam aku.. aish~
tapi,salah aku jugak,cmana la aku bole bwak cam2, siap bhenti tgah jlan lak 2.. mana x kene marah.. weng~


so,penat teramat sgat n tomorrow aku kena pegi hospital ada apoinments sama doktor pakar.. wootwootwoot.. sebab apa ya? (adalah,secret~ jeng3)
so,aku minx izin mau tido awal malam ni.. ahahaha (sempat lagi aku merepek)
k bye2 suma!! have anice day tomorrow!! peace!!


p/s: dah baca? k0men2 la yer~ ^__^ jasamu amat dihargai! hehehe
terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

so sad.. +.+

title post aku pasal apa lak ni??
nape sad sangat macam ni..


uarghhhh!!!! i'm really2 sad..
korang!!!! plesss!! stelah aku kacau blog aku,
then hasilnya camni..
rasa cam nak guling2 ja bila tgok hasilnya.. kan dayfeda ?
pffft.. macam apa ja.. ahahaha

so,aku hilang header burok aku!! oh man!!(napa mesti man,napa x woman?) soalan 2 jangan tnya aku bole x?
sokay2,aku xpndai buat header ni.. so,aku telah minx bantuan seseorang tok buatkan aku header..
nak kenal sapa dia? wait wait wait, x suprise la gtaw dulu..
hasil dia suma cantek2 belaka..
nanti bila header aku da siap aku story mory lagi ya!
kepada dayfeda i'm so jealousy! ahahaha

sok,aku sambung.. tata suma.. rajen komen la ya!! ahahaah .. peace!! :D





terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

attention!!

Setelah lama menyepi.. cecewah
N now,sekarang wanna share serba sedikit pasal mklumat ni hee~


Actually, tempat kita nak belajar seperti universiti atau kolej hanyalah
menyumbang bawah dari 20% dari pencapaian kita. Selebihnya adalah dari 
ini inisiatif kita termasuklah 'nasib'. Kalau usaha plus nasib plus 
minat plus rezeki kita tu baik, maka, gempak lah result kita. Kalau tak,
memang tak ah.
Secara simplenya, Pra-Universiti = Tamhidi = Asasi = 
Foundation = Matrikulasi = Form 6. Most of them adalah A level yang kita
mungkin tak boleh guna langsung untuk dapatkan pekerjaan. So, macam 
mana nak bezakan antara mereka semua? Senang je:

MATRIX
1.Under kerajaan - Tak perlu bayar. Siap dapat elaun lagi. (Pro)
2.Nak masuk susah (Contra)
3.Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
4.Subject yang compact dan pembelajaran yang laju (Contra)
5.Kurang praktikal (Contra)
6.Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
7.Matrik, korang dapat 3.5 pun belum tentu boleh pergi jauh. (Super Contra)
8.Lepasan Matrik tak boleh di gunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

ASASI/FOUNDATION
1.Kalau under IPTS, kena bayar sendiri / Biasiswa. Loan or Pinjaman PTPTN dan MARA mostly not available. (Contra)
2.Nak masuk susah (Contra)
3.Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
4.Kurang praktikal (Contra)
5.Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
6.Kalau lulus, tempat / course (kos) untuk degree lebih terjamin berbanding Matrik. (Pro)
7.Sijil Asasi / Foundation tak boleh digunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

DIPLOMA
1.Masa pembelajaran yang panjang - Mostly 3 hingga 4 tahun. Tapi sambung degree dengan hanya 2 tahun. (Not so contra)
2.Lebih praktikal dari Asasi dan Matrik dan Form 6 etc. (Pro)
3.Lebih peluang kerja - Matrik + Ijazah vs Diploma + Ijazah, Diploma + Ijazah akan menang. (Pro)
4.Ilmu lebih banyak dari Asasi dan Matrik - Diploma, kadang-kadang minor course lagi banyak dari major. (Pro)
5.Pembelajaran lebih relax. (Pro)
6.Mungkin melekakan. (Contra)
7.Diploma boleh di gunakan untuk dapatkan pekerjaan tak seperti Matrik dan Asasi.

TAHMIDI (USIM shj)
1.Ini
yang orang paling tak tahu maksudnya. Tapi ianya sama macam matrikulasi
dan asasi. Tapi khas untuk lepasan sekolah agama sahaja mungkin.
2.Perlu power bahasa arab.

FORM6
1.Tempoh pengajian yang singkat (Pro)
2.Pembelajaran yang sukar, cepat dan compact. (Contra)
3.Kalo score 4 flat dalam kelas aliran sains, sure boleh masuk apa course sains yang korang nak. (Super Pro)
4.Nak fly ke mana-mana pun tak der hal bila result 3.5 science stream. MARA sure sayang korang. (Super Pro)
5.STPM adalah peperiksaan yang paling sukar di asia. (Pro? Contra?)
6.STPM candidates akan sentiasa di dahului berbanding Matrik. (Pro)
7.STPM science stream, korang dapat pointer dalam 2.75 pun korang mungkin dah boleh kalahkan matrik yang pointer 3.2-3.4 (Pro).

SIJIL
1.Pra- U (Contra)
2.Sijil boleh di gunakan untuk mendapatkan pekerjaan. Tak seperti Asasi, Foundation dan Matrik. (Pro)
3.Tempoh
pengajian yang lama. Ambil sijil dalam 3 tahun, then kalau nak sambung 
Diploma dalam 2 or 1 1/2 tahun. Then sambung degree 2-3 tahun. Tempoh 
pengajian 6 tahun minima. (Contra)
4.Sesuai untuk orang yang nak 
masuk dalam bidang yang baru. Contohnya, korang kelas science then 
korang nak cebur dalam bidang Account, korang patut ambil Sijil Account.
5.Aku tak rekomen korang ambil Sijil





p/s: benda ni sekadar share dr kawan.. tpi dia lupa dy minx share dr sapa.. so,kpada tuan empunya maklumat ni.. saya minx izin kay.. sorry x msokkan link sbb xtaw.. peace!! ^^




terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

first time

okay okay okay..
dah lame aku x berceloteh kat cni..
a few days ago kott,last aku post..(lama ke?)
ahh, tak kira aku rase macam dah lame ja x menulis..
aku misz zaman sekolah,kene buat esei.. bukan setakat 1 bahasa,sekali sampai 3 bahasa aku kene buat esei.. ahar~ misz damn!!(opzz,terover plak)
bukan ini yang aku nak story sebenarnya..
maaf melencong..not melancong.. korng dapat beza kan? kan kan kan? ahar~
talk to my hand!




first time kat title post aku ni adalah about,first time aku drive..
wahh~ gilax!! aku misz gila time ni..
dah la baru dpat L,then cikgu aku suruh drive untuk first time latihan..
korang dapat bayangkan x.. xpenah drive ttbe kene bawak kereta,atas jalan besar jarak nya dalam 20 km tok sampai kat driving school tu.. 
*ok fine aku over excited citer*
ahar~ ok seat kereta ni terbalk.. XD

tapi pengalaman tu memang best la,even memenatkan..
yela first time aku bawak kereta,then sampai kat driving school 2 kene drive lagi..
time tu baru aku taw betapa penat nya driving ni..
2 time first time,nanti da pro jadi macam ni lak..
gambar hiasan saja.. ;)

ahar~ xda maknanya,aku jadi camni.. baik kau jadi macam ni..
ingatlah pada orang tersayang beb! kihkih.. 
pemandu yang cermat,jiwa selamat! wakaka

okay! aku da lupe camna nak wat essay..
cuti yang lame membuat kan kepala aku bersawang..
ahar~ freeze!! da lame x study.. aku rindu study! lbih2 lagi stay up! muahaha
k la,aku ta nak story lagi,korang bukan rajen nak baca pon..
bek korang komen!!(dengan nada yg tegas!) ahaha.. gurau ja.. 
btw,teng sudi membaca.. :)
peace!! wassalam..






terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

korang sarapan ape? ^^

hohohohoho
breakfast?? 
awat ttbe je aku wat title cam 2??
ye! memang aku la yg buad title cam2.. saje je nak tnye korng..
pagi2 korang makan ape?***wink2***


nampak ni!! pgi2 aku sarapan bnda ni la..


lagi sedap mkn dgn roti!! pergh~~~
Fullamak!! feveret 2.. ekekeke
blemak+ brkrim 2.. abis la berat aku naek t. @___@
btw,aku kalau sarapan memg tak suke berat2 sgat.. korng rase breakfast aku cmni berat tak?(huh! peduli apa aku,feveret,huhuhu)
breakfast nasi lemak pagi2 berat x?  
sometimes,aku x perlu kan breakfst pon xpe.. bole je idop.. ngeeee~
tpi,nak amalkan pemakanan yg sihat kene la ikut time makan..(awat skema sgt ayat aku ni) o.O

so!! korang pagi2 breakfast ke x?
or tggu lunch je tros, mane tw ad org saving ke..(tduhan melulu) ekeke sorry kalau terase.. 
ada je kot,org cmni.. tggu lunch saje.. maklomlah bangon lambat! huuu~ ^^
kalau korg breakfast,makan ape? ngee~  gud question la.
ade ke org brani jawap question aku ni?? wakaka 
jwap bole komen2 kat cni!! 

p/s: asal aku buat pasal breakfast lak?? haha,sok pasal dinner.. pas2 lunch?? wakaka break tea! jgn lpe.. Ada bnyak ni.. hohoho nyway... peace!!! 


terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

Calling?

sekarang ni hp aku asyik bunyik je...
sabar je la..

ye la,ada org dok miskol2..
bile angkat ta nak jawab.. terus off..
kesian hp aku menjerit2.. 
Hilang suara nanty aku salah kan manusia 2..
grrrr~



*hoi! nak cakap ngn aku cakap je la.. ta payah la dok korl2,tp bile angkat  tros ptus! sabar je lah~ (dalam ati je,depan2 x berani..wakaka)

haha,baran juga aku ni kan? 
wait2,aku x baran mane.. just bengang    marah la..
dok miskol2,aku silent mode kang org laen korl aku xpasan lak
sabar je lah aku layan kerenah manusia zman skarg ni

aku bagi mesej x reply2
bazir kredit aku ja (bpe sen je pon,2 pon nk berkire ke najwa oi!)
HARUS LA.. kredit = duet!! arghh!!! (tension beb)
aku ni da la pnganggur terhormat, tanam anggur saje..
kaya la kedai topup cmni.. 
Aku pulak? zzzzzzzzzZZzzzz

k la,ni saje aku nak share..
maklomlah da lme x post..
sbok sgat nak join GA la, Luckydraw.. (dua je kott aku baru join 2 pon da nak kecoh)
ok fine! aku msok due je.. hope menang la.. salah satu pon ta pe.. asal dpat.. 
lagi2 coklat 2 ngeee~


dah3.. terimagine2 lak nanti aku nk tido..
kepada readers yg sudi membace.. ringan2 kan la jari anda untuk komen ya!!
tengs,luph uolls!! peace!! wassalam :)





terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

Dayana Az dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW!

ahar~ junpe LUCKY DRAW pulak...
jom join! macam best!!
ni aku jumpe kat blog miszydian 
tgh jenjalan ttbe nmpak coklat yg sedap!! n dy kate for lucky draw...
uish~ mleleh air liur tgok!! ekekeke


nampak x coklat ni? sdap oh!!! yummy!! kalau la dapat..xterkate

wanna join? eceh jdi promoter lak.. ngeee~

 . uolls mesty follow blog mszydian and rakan share beliau Dayana Az.. hehe
DONE!!
 .
. buat satu entry pasal lucky draw and letak title Dayana Az n MiszyDian's buat LUCKY DRAW!
 Ahar~  sudah! bereh!

.letak banner lucky draw and link kan ke entri beliau..
banner dy 2,menarik perhatian! DONE!
.3 0rg blogger di tag!! msti la yg ad blog. so,saya tag:
 kazen ku dayfeda
rakan ku  yana
last ozakio

.hantar nama kat link MiszyDian sahaja.. sekian ! XD

hope dapat la coklat 2.. yummy~ adiah2 dia menarik tw.. jom join!! peace!!



terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

Giveaway dari Nelly dan Mas untuk Blogger

assalamualaikum..(jawab2 jgn x jawab)
kali ni nak try GA lak.. 
cm mnarik!! serius x tipu.. tadi jalan2 kat blog nelly n aku terjumpe GA ni..
n ttbe aku rase cam nak join.. ngeee~


mule2 ltak banner dorg..taraa~
cantikkan? tiket penyertaan.. ekeke ;)


then kene follow blog mereka.. nelly done! da lame.. mas? baru je.. ekekeke :D

Then,kne jawab soalan,xbnyak pon..hehe :

ape pendapat tentang blog Nelly The Strange n Mas Ahmad Safwan?

jwapannye,due2 blog daebakk (hebat+menarik) cube tgok blog mas.. cantek dgn header dy yg smart n layout yang mnarik,kemas sungguh.. nak dbndingkan dengan aku? sob3 =.= Nelly pnye blog pon cantek.. serius mase dlu mule2 knal nelly ,blog dy pnye blog agak ganas cket..(opz ! maaf nelly)ekeke blog saja.. orngnye sweet cam gule2 kapas..btw,skunk cantek.. nice,like her colour.. serius cantek rugi sape x jenguk blog nelly!! kemas.. memg daebak la due2 blog!! daebak thats mean ebatt!! XD(bajet korean ja)


knape nak join giveaway dari Nelly dan Mas?

ahar~ mudah! saya nak adiah misteri 2.. misteri sangat.. teringin nak tw.. ngeee~ mane tw dpat adiah renovate blog ke? ahaha,cntek cket blog.. hoho btw,giveaway ni nmpak sweet sgt,sbb 2 try saje.. ni GA first yg saya join.. heee~ hope dapat la adiah misteri dari Nelly and Mas..
jeng3...(ad harapan ke? yakin je! hahaha)

and 3 org yg bertuah ditag ialah:





terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

P.O.K.E

huh??
glamour x poke ni??
korang slaluu dgr kat mne??
msty penah dgr pnye..


huh! ramai btol suke maen poke ngn aku ni..
memg musim skunk ni kott.. kawan2 aku suke maen poke ni..
tape2,aku layan je..
x balas kesian lak..
ceittt!! jage ati ni!! huhuhu
pndai aku jage ati..


btw,aku tgah tension ngn KPLSPM.. parents aku smgat suoh cek result ari ni..
aku selaku ank yg baek n mndgr kate.. cek je la
search pnye search..
asyik error je..
sabar je la.. 
skali ad sorg kawan aku ni mentioned kat grup batch kami,n die kte lman web KPLSPM ad prob.. dy bru korl KPM.. sabar je la~ @___@
kan dayfeda?
sabor2.. haha yg x bole bla zaim aka kucink ni suoh aku carik!! beria.. kalau xdapat nk gelakkn aku..
ok! kau bole gelak skunk~~~ @__@


jenguk la blog2 dorang kawan aku ni!! best~ klik je name dorg 2.. swear best!!  zaim ,aku promote kau!! huuu~


p/s: Rugi korg x usha blog dorg.. ebat2!! ngee~ aku suke gile.. ^^  aku xfaham,nape tajuk aku lari sgt ni.. haha,xpe2.. blog aku.. suka ati aku la!! *pening kpla anyway,, peace!! heee~
terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

name sama? susa kott..

alolololo~
mehh cni aku nak story mory ni..
name same? susa x? 
dlu kat skola aku,nme susa nk jumpe yg same..
sbb skola aku dlu stdent x rmai mne pon..
1 batch just ade dlm 13+ je.. cket  je kan? 


ni aku nak cter, ari 2 aku teman kan mom aku shopping beli brg kat mall..
kat c2 rmai la dak2 lepasan SPM keje kat c2..
btw,aku lngsong x knal budak2 kat c2.. mklomlah skola aku dlu bukan area2 c2 pon.. skola aku jaoh..
ad kat 1 part ni.. aku terjmpe nyah(fham 2 la mksodnye) pkerja kat c2.. 
tym aku lalu kat part 2,aku snyum je la.. haha glamor sgguh.. make up tebal.. (uish~ terkutok lak)
bukan i2 aku nk cter..
tym aku nak lalu balek ad la 2 org dak laki pkerja kat c2,tgah sembg2 ngn nyah 2..
n ttbe tym aku lalu ak terdgr dak laki 2 ckap:
name dy NURUL NAJWA?


huh? terkejut aku dak 2 pnggil nme aku! dah aku de mate pas2 dgar org ckap nme aku lgi.. msty la aku pndg.. n aku buadd muke plek ngn dorg.. 


dorg lak snyum2 lembu.. n last,aku pon senyum je la.. sweet cket aku snyum
mcam kerang busuk! wek2! :P


skali mom aku ckap.. name nyah 2 nurul najwa? xbertamadun betol.. siap 2ka nme bagai..
tapi,aku yakin yg dorg tgah ckap psal aku! aku xtpu! btol.. tp dpan mom aku.. aku ye kan je la..
da la mamat 2 ensem.. caer aku.. wakaka (aku bajet sebaye) haha


n today,aku g lagi mall 2.. tp jap je.. aku jalan2 amek brg n tros baya.. teserempak jgak ngn mamat ensem 2..
skali dy lari2.. aku ngat dy nak dtg kat aku.. (perasan je) rupe2 nye dy pggil  kwan dy.. weyh,zul! cpat2.. cni!
hah? aku lgi terkejot dgr nme zul 2.. wakaka rupe2 nyer kwan aku zul keje kat cni.. n maybe dy yg gtaw kat dorg pasai aku kot.. sewel.. ye2 je aku ngat nme nyah 2 NURUL NAJWA 
rupa2 nye tym 2 dorg mmg ckap pasal aku.. ahaha
btw.aku nk tw sgat name mamat ensem 2.. dy tw name aku! wah~ bngganye.. wakaka (blushing2)
kpda zul! aku lpe kau keje c2.. ptot la asyik dok minx oreo stiff 2.. xckop ke ari2 kau malukan aku? wakaka tape2 aku blnje kau.. kau kne gtw aku pasal mamt 2.. kite butter.. terbek!! wakaka :)


p/s: bile da mlam2 bute ni.. aku agak mrepek cket.. huhu :D so peace!! XD
terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

Contest Kita Kawan Kan?

ahar~ kali ni aku nak try join contest!
join contest dr blog cik gojes
actuall aku di tag oleh ashgive aka abu n aku selaku follower dy yg baek pon try join..
cik gojes nak pic yg agak gedik ,gila-gila n ceria
penat gak aku usha2 pic kat laptop aku ni..
n aku decide tok join GA ni..


fest uolls mesty tempekkan banner ni kalau tade.. xbole.. t cik gojes ta nak trime.. taraa..


cantekkan banner dy! ;)


jgn lpe tempekkan kat side bar blog!
n pic yg aku pertaruhkan!! jeng3..
maaf,yg original xda, da tdelet,hope trime! ;)


ahar~ aku suke pic ni sebab:
1. sume dalam pic ni tgah menggila tok mghadapi SPM sume sarong je pape kat kpale asl ttup.. demi nk picca! gile kmera kwan2 ku ni..
2. ni memories ktorg kat bilik prep tym dorg g kelas malam.. (kantoi ponteng!) pdhal tym ni ktorg bergosip.. ^^
3. aku xfaham knape kawan aku 2 org 2 nk sgt pkai cm 2 dgn jaket segala.. jd minah rempit kott.. wakaka


tagline tok cik gojes : cik gojes is the gorgeous person, mmg gojes + superb ah! hebatt! ^^


haha,aku harap cik gojes  trime tagline merapu aku ni.. wakaka
n aku nak tag kat 3 org yg special;


terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

typing gelak pon ade makne ke?

ahar~ meh cni aku nak share ngan uolls sume..
kite gelak2 tym chat or message tu ade makne erk??
mksod aku.. macam haha, hihi, huhu, hoho n anyelse.. ad makne..
actually,aku baru taw..



so,kalau nak gelak 2, pada-pada..
bukan ape.. sebab gelak ni ad macam2 jenis..
setelah dikaji bersama amiraashikin rupanye gelak ni ad mksod2 yg tersendiri..
nak taw ape ktorg kaji.. ni kajian sndri lorh..
nak tggu ktorg jd pakar lame lg.. mklomlah org muda..wakaka <--- ewww~


our result:
hahaha- thats mean gelak bese je..gelak klaka.. kalau nak jadi gelak besar pnjg kan lgi gelak cmni..
hihihi- yg ktorg kaji gelak cmni serupe mcm nak kne kan org.. thats mean hihi=hehe
hohoho- aku suke gelak ni, tapi rupe-rupenye ni gelak membangga diri.. baru aku tw.. =.=
wakaka- ni jnis org yg suke gelakkan org,sambil membangga diri kott.. (tngan kat dada mate pndg atas)style~
ngeee~- ktorg rase 2 tok org yg suke tersengih.. macam kerang busuk  org yg tgah happy smapi xterkate
ekeke- gelak camni aku pon suke buat macam comel..  atas kajian kami.. rasenye ni gelak cam hehehe
grrr~ - trademark aku! tpi tym aku tengah marah je gune.. cam comel kan.. haha
kih2 keh2- bgi ktorg 2 gelak yg same.. name pon kajian sndiri.. maen taram je la.. ekeke


ni just gelak tok typing je.. kitorg wat kajian ni sambil buat gaye gelak lagi 2.. wakaka kan amiraashikin? malas nak ltak link..
gelak pon pada2 jgan jdi macam org tua comel ni..

comel sangat!! ngeeee~ overdose sgt gelak.. x ingat dunie! 
cube gelak camni comel kott..
comel ke?ah x kire! comel jugak!
macam mane la rupe aku gelak..
msty kelaka.. korang ta kan tw rupa sbenar korang gelak..
laen la korg buat rakaman+video+cctv.. haha

k la,pe ta aku mrepek.. hasil kajian cket je..
saje nk post.. ta nak bg bersawang.. mr.spider mc ari ni..ekekeke

p/s: gelak yg kami buat ni hnye kajian saje2.. xda kne mngena ngan ahli kaji yg famous amous 2.. XD

terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

big mistake..

agagagagaga
kelaka seyh!! aku rase cam wat benda yang paling memalukan + mengong...
nak tw aku wat pe?


sabar la,memang aku nak storymory la ni..
kan aku kate aku nak jadi cikgu kan..

ari 2 punye la semangat aku isi form IPG..
n ari last 2,aku update sbab dah dpat result SPM kan..
so,aku saje nk tgok ape yg sesuai ngn aku..
n ak decide tok mintak subjek sains.. ecewah nk amek bio cam x layak pulak..
lagi satu aku minx subjek *tet* subjek favorite 2.. tpi.....
big mistake is.. aku minx sjkc.. wakaka
aku baru perasan aku minx sjkc..btw,ayah aku terklik buat kali terakhir.. n aku lak xperasan..
macam2 la masalah aku timbul! xpe2 aku redha.. 


hope.. dapat interview..
xpe2,kalau aku dapat sjkc? aku blaja mandarin.. ekeke
bess jgak blaja mandarin.. pernah blaja dulu2..


p/s: actually,aku nak post sumthing yg agak bess utok di share.. tapi.aku terpkse post psal ni dlu..sok luse aku post pasal *sometextissing* sabar3.. ekeke dalam idop ni memg bnyak dugaan.. sabor je lah~
terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥