kawan-kawan yg baik hati

Kolej Matrikulasi?

Anyonghoseyo! (mrepek korean jap) maklumlah,tgh layan movie korea..
ta abis pon aku tgok..
ttibe............
Malam tadi semngat kawan2 aku kecoh kat MukaBuku..
Dorang tanya sapa dapat matrik Perlis? sapa dapat matrik Joho,selangor? n so on la.. aku ngat kuar tgahari cam result IPG.. skali tengah2 malam da kuar..
kawan2 aku suma semangat.. tapi kan sekolah aku ni memang special kott..
sekali dapat segerombolan.. sampai kat 1 matrik 2 ada dlm 20 lbih kat c2..
yang paling ramai kat selangor n johor.. congrets ya korg! peace!!
and aku pon nak try juga cek,sama ada aku insan terpilih or x..




and aku dapat! tapi kat Perlis!! spoil betol.. naseb ramai gak membe aku tercampak hujung Malaysia, dalam 12 org.. yang aku taw la.. tape2, perjalan jauh, luas pemandangan.. btol x? kalau btol angkat tgan cam saya (gaya usop wilcha) ahaks~
so,aku x taw nak ke ta nak.. tapi gaya cam nak ja.. ahaha tggu UPU la kuar.. bru wat choices..
Belaja kat mana2 pon bole asal kita ada semngat nak belajar 2,niat bia betol..(awat cam skema ja aku ni) kpada kawan2 ku yang sama matrik ngan aku.. jom kita ramai kan lagi kawan.. carik new friend! yeah!
Btw,gud luck to my friend..perjalanan kita masih jauh lagi.. heee~




Marilah kita menuntut ilmu hingga ke negara China..
kalau enggak ada ilmu di dada,ngak sampai ke terusan suezz.. (admin pinjam ayat) ahaha


k, la aku malas nak typing panjang2.. korg bukan nak baca ponn? =.="


p/s: kpada yg sudi membaca 2, trimas ye sudi baca.. tapi lagi molek komen.. ahahaha k la, peace suma!! ^_^
terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

22 comments:

MiSzy DiaN said...

tahniah dpt matriks.. hee..
ehh jap, nak tnya nie..
dulu guna header yg ada gmbr dkt dinding n background ada kasut merah tue ka?? hehhee..

dayfeda hassan said...

yeah..nnt kite sbelah katil ek..

**mcm cnfm jew msok**

syazana.not.single said...

yeah sama la kita.
matriks perlis jgk.
=)

Khairil said...

salam, tahniah najwa dapat matriks kat perlis...boleh lah terserempak kat sana..hahaha anyway selamat maju jaya saya ucapkan kepada najwa...jom ke blog saya dan komen2 pulak yer...

faralovexx said...

hehe,,,congrate naj!!!

Ihsan Arifin said...

wah jauh tuuuu perlis~

BezBuddy said...

ak suggest ko amik matrik..senang nak smbung degree nt..watpe nak plih jln yg susah ble jln yg senang dh ade depn mata kan?lau ko amik upu kene tanggung ptptn lg..nt nak smbung degree hutang lg..so pkir la baik2 ye..sgt rugi lau xamik matrik..trust me

cik anum said...

ehee ! congrats ! :)

husna assaedah said...

bes plak korg dapat sama tempat ramai2...ak ni ha plek la najan..dapat kolej mara kulim...x mintak langsung hari tu..sorang la ak gamaknye klu ak g..hahaha

NURUL NAJWA said...

MD; dlu guna header pose dr blkang.. blog kaler itam+pink purple gitu.. hehehe

day: ahaha,jom3 blek sama taw


syazana: really.. we meet there kay? ^__^

NURUL NAJWA said...

khairil : ahar~ dekat erk? kedah kan? ^__^


ihsan: aa aa,jaoh kan? @_@

NURUL NAJWA said...

fara: congrets to u too!! :D


bestbuddy: teng 4 ur advise.. :) i'm appreciate that! :D

mael said...

tahniah...sy dlu stpm je...alhamdulillah berjaya ke ipta...

NURUL NAJWA said...

cik anum: tengs!! ^^

una: gilak la,congrets weyh!! kolej mara kulim 2? woot3..

NURUL NAJWA said...

mael: ok la 2,da sampai ipta.. sukses!! hehehe

aisya said...

tahniah..=)
dulu skolah kitorg, xpyh tnye matriks mane.. confirm labuan... hehe

umi said...

weyh,sape lg dpt penang slaen ayerk...huhu~:-( x de kwn la...bez nye dpt kat slgor...leh jmp tecer tura...

apPLeIsLovely said...

saya pun dapat perlis najwa..** wahh skemanye ayt aku...unbelieveble.. hahaha....balik kampung nnti boleh sme2....tempah tiket sme2 espesially mse nk dkt raye.... tiket senang nk abes...**over lak aku ni...cm pegi je.. hahha

NURUL NAJWA said...

aisya: ahar~org sabah erk? ^__^

umek: aku xtaw,ko penang? awat x selangor.. jaoh gila kau tercmpak.. shak pon dpt perlis


kin: ahar~ye2 kita balek sama2.. *cam kompem je g.. :D

aisya said...

xde la.. sarawak.. hehe

Nadia Rahman said...

wah!!tahniah2..
success slalu..
huhuhuh;)

NURUL NAJWA said...

aisya: ouh,sarawak xde matrik ea? xperasan.. ^^


nadia: tengs~