kawan-kawan yg baik hati

Peace?? Haram??





omg omg omg! *trademark zaman skrang..
aku sbnarnya xsuke gune bahasa camni.. saja nk ikut trend.. HAHA
ok,sekrang topik ke bkan psal omg 2..
topik kite pasal peace!! (yg kite selalu buat tiap kali tgkap gambar 2)






ewww.. aku ada terbaca artikel pasal peace yg kite selalu bnggakan bile tngkap gambar..(aku xnafikan aku pon selalu bgambar dgn gaya peace,lagi2 tym skola dlu)
korang taw,maksud disebalik simbol keamanan yg kite selalu buat 2? ia ada maksud2 tersendiri taw.. ni yang aku terbaca la..
sebenar nya simbol ni berasal dr simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan yahudi.. simbol ini dgunakan oleh Yasser arafat (bekas Presden Palestin), Richard Nixon dan Winston Churchill(Bekas Presdien Amerika)


Di daam tulisan Yahudi, V (van) bmaksud 'Nail' (kuku).. The Nail adalah sau tnda rahsia syaitan yg gune dlm upacara pnyembahan berhala..Syaitan ingin membiarkan kita tahu bhawa itu adalah tanda kegemarannya.. Anton Lavely,penagasas Chursh of Satan,mnggunakn simbol PEACE adalah dri simbol kumplan Yahudi yg anti kristian.. Mereka mengambil salid kristian dan mematahkannya keatas dan menterbalikkannya kebawah.. Tanda 3 palang yg mengahla kebawah membawa maksud, Past(palang kanan), Present (palang tengah), Future(palang kiri)... 
nak bukti.. ni aku jumpa kat google,search peace je..




So,apa pendapat korang??
aku hanya mampu terangkan setakat ni je.. ada gak try search2.. tpi,xda masa sngat busy cket.. so xberapa nak pndai terangkan.. skit2 je ni..
apa lagi,korang fkir2 kan la erk?? 
renung2 kan dan selamat beramal!!!! XD
*alamak aku selalu cakap peace! adoyyy,abis la aku.. ckap je xpe kottt.. HAHA






terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

18 comments:

Aisyah Aina said...

thanks....baru tau!
selama ni buat peace sebab macam comel je...haha...

Nadia Rahman said...

erk?? yeke? @___@
lpas ni nak buat gaya apa ye??? *thinking~

elmajamil_90 said...

lol..kne cari gaye lain lar pasni nk sanp pic =P thank 4 da info!

Anonymous said...

huh? bia betol.. abis la.. xde style baru ke nk begambar??heee

techie87 said...

“Jarak antara pengutusanku dan hari kiamat bagaikan dua jari ini.”
[Kemudian beliau shallallahu ‘alaihi wa sallam berisyarat dengan jari tengah dan jari telunjuk] (HR. Muslim no. 7597)
ini asal usul peace yg kita wat slalu ni..... maksudnyer jarak hari kiamat dengan perutusan nabi umpama jari tengah dan jari telunjuk.... so peace!!

techie87 said...

ayat x habis dah ter-post :(... bler kter wat peaca bukan kita gembira kter kena ingat kiamat tu dekat jer... kalo dari zaman nabi jaraknyer dengan hari kiamat antara jari tengah dan jari telunjuk... agak2 zaman kita ngan hari kiamat berapa dekat? tp mmg x salah tunjuk peace.... amek ayat tuan blog sikit
renung2 kan dan selamat beramal!!!! XD

NURUL NAJWA said...

ouh.. (sambil brfikir/merenung) confused+keliru.. btw,tengs 4 da information.. jawe@techie87 ^___^

kene search balek ni.. mood: semngat!!

Ladida Cafe said...

weeww . . really?

NURUL NAJWA said...

ladida,try see a comment from techie87, and try to understand .. but, I read artikle about peace .. and he said HARAM bcause this fact.. if techie87 said truth.. we must believe him..
so,the best for u "renung2kan dan selamat beramal" :D

AdaApe..? said...

tanks...nice info... :)

aiman rashidd said...

najwa !!!!!!!!!!!!!!! :0 enjoy your days :)

APAN said...

erm....aku rasa entri yg ko baca tu pnjg lagi kot...ada simbol rock ngan ok lagi rasanya...tu pun kalau sama ngan pe yg aku penah baca la...

tah la...kalo bab2 konspirasi ni cam dah muak la. mmg aku x nafikan mende tu mungkin ada tpi tah ar...ikut je la... :)

MJ said...

maklumat yang bagus..

Ayie said...

dah banyak benda gini.. kebenaran, wallahualam..

*fakta: mereka takkan berhenti selagi kita tak join mereka.. =.='

dydy said...

yke?
nasib baek i mmg xsuke wat peace sebab jari nampak buruk dan bengkok. hehe.
newat tq 4 info.

kn said...

btol ke ni??

AdibAzizi said...

wahh .. nice entry .. ;D

dayfeda hassan said...

sumpah..aq xnk wat dh..hahahaha