kawan-kawan yg baik hati

Buffered Earnings..





BE? biasa dgar x?
kompem yg da lame berblogging biasa dengar..
aku ni baru saja ber blogging so xtahu menahu sgat psal BE ni
anyone can explain?

last week,aku cek kat account nuff aku dpat 5 BE psal kempen2 2..
then,tadi aku cek da 14 BE aku... whoa! cam xpercaya..
but,aku still x faham.. even da sebulan lbih aku join nuffnang ni..
btw,tengs 2 abg nuff,sudi bgi aku BE.. (tersenyum sesorang)
aku xfaham camna BE ni berfungsi..
ttbe je masok $$$
aku selalu dgr orang kate susa nk dpat BE..
tp,aku tgok cm senang je..

anyone can explain?
serius aku xfaham.. main terima je..
churp2 aku pon x nek mndadak camni.. aigooo~ konfius suda..
pe maksod orang iklan bayar? xbayar? HAHA,serius aku xtaw pape..
men registered letak iklan..
cam 2 je kan? (andaian aku sendiri jerr)

kepada sesape yang bole bantu aku.. explain ka cket2 psal BE ni..aku suda konfius 

comel lak budak ni..







terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

10 comments:

aRe-PeaK said...

apit pown xphm..
nuff apit tera tue ja..xdak peningkatan apa pownn..
cam nak delete jer..huh!

ABU said...

BE dia syarikat iklan bayar kat kita selepas dirong meilih blog kita sebagai blog yg mengiklan


BE dia bagi beradarkan kejayaan kita mgiklan ikut CPC/CPM kejadah dlm tenpoh tertentu..

nak expln mmg panjang, try baca dalm nuffnang punga web..

dlm blog aku pun ada cakap pasal tu semalam..sila lah terjah..ok gud luck :D

funny_hani93 said...

haha..aq xtaw...nmpknyer ceq lg xtaw pape..haha

cunndaa said...

pjg lebar encik abu terangkan tuu...
hope najwa faham lah ye...

mula2 mmg la susah sikit nk faham, nnt najwa dh dpt BE, otometik akan fhm nnt..hehee

cunndaa said...

najwa...akak dah try refresh byk kali dh sbb nk tny kat shoutbox...tp xkuar2 plak shoutbox tu....
line bb akak slow kot...

selalu dengar pasal cunndaa kat ne ni dear???

btw, tengs folow cunndaa,
done follow najwa back

najihah sahami said...

cuba awak cek balik yang awak dapat tu Buffered earning atau pun campaign.

sebab dua tu lain au..
:)

NURUL NAJWA said...

aa aa la.. len la.. 2 kempen je.. Bru faham ble survey balek.. aigooo~

Ika zulaikha said...

sounds good^^

Azlan Hasan said...

aku smpai skunk pun x paham BE tu ape..hehehe :)

Regards,
-Strider-

Nadia Rahman said...

pebenda ni??? >.<