kawan-kawan yg baik hati

Alhamdulillah..

whoa!! yesterday i got my result...
oh no!! before the day of result, aku ad feel macam2, pning kapale la, nak dmam la, sejuk satu badan la n soon.. bese la, result fever.. ekeke

mlam before nak ambil rsult.. aku n member sume weng~ on9 sampai pkol 3,4 pagi.. then,dah kol 4 lebih ktog sume off, same2 wat solat2 sunat(spertiga malam rite??) cewahh,,

Then, esoknye.. aku bgon lmbat.. rlex je,tp after bgon teros glabah macam2 aku pkir.. RESULT?? oh no!!!!!!! cuak tahap gaban la.. then,aku  g siap2 n wat solat duha tnangkan atie..
tgahari baru aku sampai skola.. aku tgok ramai da ambil result.. ny yang wat aku cuak.. coz,aku tgok sume muke happy2.. ggrrrr~
memg bnyak2 berselawat la before sampai skola sampai aku msok dewan.. then,aku g jumpe guru klass aku..
ckgu rozai!!  ckgu +math kami.. Alhamdulillah result +math ak okay,,xda la segan nak jumpe cikgu.. ngeee~
before amek result,,our teacher account said: kamu sume x happy ke dapat A dlam account subjek?? aku xamek ag..so,ak wat dunno je la.. then,,ticer ckap 17 org dapat A in account subject from 27 students... n ad sorang je dpat A+.. ble aku dgar je A+ smgat aku tnye ticer.. sape2?? *nmpak sgt gelabah kan?? suke ati ak la.. lalalaala~
then,ticer wat muke lak ngn aku.. haha,,klaka lak.. ak over xcted je nk tw.. gaye cm aku je yg dpt A+ 2.. aku kan slaloo wat dunno je tym kelas ticer,,slaloo kne tegor sbb men2 dlam kelas, sleepy in her class.. sume la aku wat..
After amek rsult aku just tgok bape A je ak dpat.. xpandang ape2 da.. btw,result aku mnurun la dr trial.. nak tw k?? ta nak la bgtw..
btw,aku gtaw rsult trial ak je n korang nk teka brape teka la... Result trial aku pon xda la bgos sgat.. trial i got 8A only.. then SPM?? *guess sndri la.. sdeyh la..
dlam aku melayan ksdihan aku bhampiran dgan ticer account ak.. ttbe ticer 2 tgor aku,, 
ticer :Najwa acoount kamu brape?? 
me   : ta la ticer,, saye sdih la ticer.. mnurun..
ticer :kamu da tgok blom account kmu dpat ap??
me   :(terase plek sbntar) blom.. saye just tgo bpe A sje..
ticer :cbe la tgok.. kamu ni...
me   :(aku pon tgok la) hah?? what??
alhamdulillah,,rupe2 nye aku la one of student yg dpat A+ in account subjek.. ticer tros plok aku.. (actually,dri mule aku smpi ticer da pndg2 aku,,tp cmne aku bole x salam ticer??) lolz~ sngarl je aku ni..
muke ticer happy gile.. coz,,b4 ni xda lgi student yg dpat A1 or A+.. nyway,,tengs ticer!!!

then,aku kuar dewan tros jumper parents.. segan lak nak jumpe mreka.. nak wat cmne, nak ta nak kite kene jumpe gak kn?? mane bole mngelak..
aku x ckap pape just bagi result je.. terok2,ak segan lak ngn parents ak..
dlam dorg rase sedih,,umi aku happy la jgak coz my account A+(bkan account je la A+,,ad lagi tp skunk nk cter account je coz my mum account ticer jgak!! ^^) 
then,ak minx restu kat ayah aku tok smbg stdy dlm accounting cost.. (nape minx permission??) sbb, before ni ayah aku x bagi aku amek account,tapi aku nk jgak..(degilkan aku ni??haha) tp before SPM aku ad wat pjanjian ngn ayah aku,, kalau account A+,,aku akn smbg gak..(tym 2 muke ayh aku cm plek je.. coz,dy tw ak minat account gle2) mybe dy tkot kalau aku btol2 bole dpat cmne?? (2 anggapan aku je la haha,perasan je :p)
after jwab paper account ari 2,ak mngis gle2,,coz susa nak maty la soaln nye,dgan ktorg x pnah blaja 1 subjek ni.. kuar dewan,sume mngis ngadu kat ticer,,minx maaf la kalau rsult kami trok taon ni.. (teringat blek x bole bla)
then,mom aku korl after kuar dewan(oppzz!! kantoi bwk hp kat ostel haha) lgi la stat drama aku,sbb before 2 umi aku da ajar subjek yg kami sume x penah blaja kt skola 2 tymaku kat umah,tp aku wat bodo  je.. tup3,soaln 2 kuar.. mampuih.. ak xleh taget A+ dah,,ak juz taget A only.. so,aku da pasrah,ta dpat nk continue account course..

and now,, i'm feel great!! even result aku x bole lwan result trial.. aku tetap bersyukur.. pasrah dan redha.. mngkin aku xda nsib kat SPM,mybe ad yg lbih bek bkal menanti lpass ni.. insya-Allah..
actually,kat sni aku bersyukur sgat2,,sbb ayah aku da bg green light tok aku stdy account!! ALHAMDULILLAH.. hope aku dpat course 2 n jd accountant yg berjaye..!! aminn,, 
bye2 sume..peace!!! ^^


terima kasih sudi membaca. give u flying kiss ♥♥

9 comments:

cik hemo hemo said...

tahniaahhh, bukan senang nak dapat A+ tuhh..


^^

haru_maki said...

waaa...daebak jan...mabruk2..A+ akaun~

Teenager Housemaid said...

takpe..takpe...
jangan sedeyh~
ade jugak a daripada takde..
tul tak?
arha~
anyway congrats taw!
goodluck for ur coming future!

day_feda said...

hahhaa~~congrat la ko dh pch tradisi..klu cm 2 kls kte de 17 org a ngan SORANG A+ la??jd sume 18 orang??wawww!!lbey stengah..hahahaha~~lps ni klu dh jd accuntn bjaye jgn lpe aq plak..wakakakka~~~

NURUL NAJWA said...

cik hemo hemo: tengs~ agk susa la jgak.. ^^

haru_maki:biel,klaka nme 2..tp kawaii, daebak gak ngn ko.. straight A+++

NURUL NAJWA said...

teenager housmaid: trimas!! kate2 smgat dr kaunselor?? hehe xda rzeki tok dpat straight A lorh.. mgkin ad hikmah,dsebalik sume dugaan..^^

NURUL NAJWA said...

day_feda: trimas~poyo lak ngn aku. bkn 18 la,17 org 2 termsok ak skli n sume jnis A la.. ko pon A jgak kn? congrets too!!!

Iszuan said...

taniah la akaun dpt A. kita sama kos la. sya dpat B je. btw. mesti dpat LCCI level 1 kan? tahniah! :)

NURUL NAJWA said...

iszuan: kite sebaye k?? wah~ sye xdpat level 1 pon.. bi slect.. hehe nyway,congret to u too..